Nepalinelämän kokeminen 

suloisenEri ruokien kokeileminen on aina hauskaa. Yksi niistä mielenkiintoisista ruokista on Nepalin ruokia. Jos olet jo kokeillut joitain ruokia Everest-ravintolan valikosta, haluamme myös varmistaa, että kokeilet jälkiruokia, joista he ovat ylpeitä. 

Kuten kaikki muutkin ruoat, Nepal on ylpeä voidessaan tarjota suuren valikoiman makeita, jotka he olivat yksinomaan valmistaneet. Joten, aterian päätyttyä, suosittelemme, että hemmottelet itseäsi mukavalla makeissarjalla tasapainottamaan kitalaesi kaikesta juuri syöneestäsi räjähtävistä mauista. 

Siellä on joitain Nepalin jälkiruokia, joita kannattaa kokeilla!

Kasaarkasaareista

Yksion Nepalin ja Tiibetin suosituimpia makeita herkkuja. Sen lisäksi, että kasaaria pidetään suosittuna jälkiruokana, sitä pidetään myös perinteisenä ruokana, joka on olennainen osa Nepalin häät. Häävalmistelujen lisäksi päivä ennen häät on varattu myös kasaarin valmistamiseen seremoniaan. 

Nämä ovat käytetyt ainesosat. 

  • Aatarakeinen
  • Ghee
  • sokeri
  • kardemumma
  • Tuoreet hedelmät, kuten banaani, mango, omena ja päärynä (valinnainen)
  • Sekoitetut pähkinät, kuten mantelit, cashewpähkinät ja rusinat (valinnainen) 

Besan Burfi 

Perinteisenä intialaisena jälkiruokana pidetty Besan Burfi on aina hyvä valinta, kun se tulee jälkiruokiin. Pehmeän maun lisäksi se on myös erittäin helppo tehdä. Huolimatta siitä, että se on yleinen resepti, se valmistetaan usein talvella ja festivaaleilla.  

Nämä ovat käytetyt ainesosat. 

  • Besan
  • lyhentäminen
  • Sokeri
  • kardemumma 
  • Pähkinät

Gulab Jamuns

Gulab Jamuns ovat hyvin suosittuja Nepalissa, Intiassa, ja muiden naapurimaiden paikoissa. Maitopohjaisena makeisena pidettävä jälkiruoka on suosittu valinta puremankokoisen ulkonäönsä vuoksi, joka tekee siitä näyttävän pieneltä marjalta. Yleensä tämä liotetaan ruusunmakuiseen sokerisiirappiin. 

Nämä ovat käytetyt ainesosat. 

  • Bisquick (paistaminen mix)
  • Carnation jauhe
  • Vesi
  • Sugar
  • kardemumma
  • Rose vesi
  • Voi
  • Jogurtti
  • Maito
  • Ruokaöljyä 

Jeri Puri

Tämä jälkiruoka on friteerattua silmukan valkoista jauhoa, joka voidaan kastettu sokerisiirappia. Sen sokerinen maku ja mehevä kaltainen rakenne tekevät siitä erittäin herkullisen herkun. Tätä kutsutaan Jeri Puriksi, kun se tulee pehmeän leivän kanssa. Jos ei, sitä kutsutaan vain Jerriksi. 

Nämä ovat ainesosia, joita käytetään tämän tekemiseen. 

  • Riisijauho
  • Leivinjauhe
  • Vehnä
  • Vesi
  • Sahrami-jauhe

Mango-jäätelö 

Jos etsit yleisempää jälkiruokaa, voit valita mangojäätelön, koska nepalaiset rakastavat mangoa kovasti. Paras syödä kuumana päivänä, kuppi mango-jäätelöä antaa sinulle ilon syödä tuoreita mango-paloja jokaisen lusikallisen tämän rakastetun jälkiruokan kanssa. 

Nämä ovat ainesosia, joita käytetään tämän tekemiseen. 

  • Tiivistetty maito
  • Kermavaahto 
  • Mango-massa 

Yleiskatsaus 

Edellä mainitun lisäksi on olemassa monia muita suosittuja nepalilaisia ​​jälkiruokia, jotka kannattaa kokeilla seuraavalla kerralla syömällä kanssamme! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *