Lounasravintola Everest: Suosittuja nepalilaisia ​​ruokia

Kun ihmiset ajattelevat Nepalia, yksi ensimmäisistä asioista, jotka tulevat mieleen, on Mount Everest. Se on maailman korkeimman vuoren koti, mutta tiesitkö, että Nepalissa on myös ainutlaatuisimpia ja herkullisia ruokia? 

Kun vierailet uudessa maassa ensimmäistä kertaa, heidän maunsa saaminen on välttämätöntä. Nepalissa ihmiset ovat niin tervetulleita ja he rakastavat antaa matkailijoille maistaa heidän kulttuuriaan. Nähtävyyskierrosten lisäksi voit myös etsiä joitain parhaita ravintoloita ja maistella perinteisiä nepalilaisia ​​ruokia? 

Tällainen keittiö inspiroi meitä avaamaan ravintolamme täällä Lounasravintola Everestissä. Ihmiset ovat niin pakkomielle amerikkalaisista tai japanilaisista ruoista, joten halusimme antaa ihmisille maistaa jotain erilaista. 

Saat lisätietoja katsomalla joitain suosituimpia nepalilaisia ​​ruokia, joita voit kokeilla: 

 1. Bara
  Jos olet pannukakkujen fani, sinun tulisi rakastaa tätä perinteistä ruokaa! Bara on eräänlainen tasainen leivonnainen, joka keitetään kuin pannukakku. Se on valmistettu sileällä taikinalla, joka sopii hyvin joidenkin munien, kastikkeiden ja puhvelinlihan kanssa. Voit kuitenkin nauttia siitä myös tavallisena ja maistella tämän paikallisen herkun pörröisiä herkkuja. 
 2. Sel Roti
  Niille, joilla on makea hammas, sinun on kokeiltava Nepalin versiota donitsista. Sel Roti on ohut ja pyöreä leivonnainen, joka valmistetaan paistamalla sitä taikinassa. 

Sitä nautitaan perinteisesti pelkkänä, koska leivonnaisella on ripaus makeutta, mutta voit myös lisätä sen sivuksi mihin tahansa ateriaan. Lisäksi voit nauttia Sel Rotista missä tahansa, koska sitä pidetään katuruokana Nepalissa! 

 1. Momos
  Dumplingin ystävät iloitsevat! Nepalissa on myös oma versio herkullisista höyrytetyistä nyytteistä, joita kutsutaan Momosiksi. Ne sisältävät tavallisia nyytinkääreitä ja täytettyjä erilaisilla ainesosilla, kuten vihanneksilla, jauhetulla puhvelilla, kanalla, sianlihalla, naudanlihalla ja monilla muilla. Tämä on täydellinen lisä kuumaan ateriaan, joten kokeile sitä! 
 2. Dal Bhat
  Et yksinkertaisesti voi mennä Nepaliin tai käydä Nepalin ravintolassa kokeilematta jotakin Dhal Bhatia. Jotkut sanovat jopa, että se on niin herkullista ja suosittua, että sen pitäisi olla maan kansallinen ruokalaji. 

Se sisältää annoksen riisiä, linssi-currya, erilaisia ​​kausiviljelyjä ja eräänlaista proteiinia, kuten puhveli, kana tai sianliha. Jos etsit maukasta ruokaa, niin tämä on pakko kokeilla! 

Lounasravintola Everestistä 

. Nöyrä ravintola sijaitsee Helsingin sydämessä. Viime vuosina omistajillamme on ollut intohimo valmistaa ruokaa Intiasta ja Nepalista. Kaikki alkoi siitä, kun he vierailivat ensin näissä maissa ja rakastuivat kulttuuriin. 

Pian sen jälkeen keittiö tuotiin takaisin Suomeen ja jaettiin paikallisten kanssa. Niille, jotka haluavat maistaa aitoja nepalilaisia ​​ja intialaisia ​​ruokia, tämä on oikea paikka olla. Ainesosamme hankitaan paikallisesti, kun taas harvinaiset toimitetaan Intiasta ja Nepalista.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *