Pitäisikö sinun käydä Mt. Oletko koskaan käynyt seuraavalla Nepal-vierailullasi?

Mt. Everest on maailman korkein vuori, ja kiipeilyllä on omat jännityksensä ja riskit. Useimmille vuorikiipeilijöille ja seikkailunhakijoille vaellus upean vuoren vaarallisilla poluilla on kulkuoikeus, joka kertoo paljon rohkeudestasi ja omistautumisestasi. 

Koe upeita asioita ja näe näkymä mukavissa Lounasravintola Everestin pöydissä! Voit myös nauttia mukavan lämpimän kupin valitsemastasi juomasta ravintolassamme heti retkeilyseikkailusi jälkeen paikkakunnalla. 

Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi käydä Everestin alueilla:

  1. upea näkymä Everestille

Vaikka et saavuisi maailman korkeimman vuoren kuuluisalle huipulle, se pystyy silti viemään henkeäsi kaukana. Nepalin Everestin alueiden vierailua voidaan pitää eturivin istuimina kauniille näkymälle. 

Mikä tekee tästä näkymästä entistä jännittävämmän, ovat retkeilyseikkailut, joihin voit liittyä alueella. Voit olla yksi luonnon kanssa, kun imetät paikan ihmeet. 

  1. Saapuminen Luklaan

Seikkailusi alkaa heti, kun kone saapuu Luklalle. Lyhyeltä kiitotielle tunnetusti voit nähdä upean ja melko epätavallisen näkymän Kathmandun laaksoon ja Himalajaan koneesi laskiessa. Tämä unohtumaton matka pysyisi mielessäsi tulevina vuosina!

  1. Sherpa-kulttuuri

Nepalin kokemus ei tarkoita vain upean näkymän vuorelle. Everest. Matkasi ei olisi täydellinen ilman tapaamista paikallisten ja Sherpa-yhteisön ystävällisten oppaiden kanssa. 

Heidän kulttuurinsa on myös syytä tutkia, kun nautit tästä kerran elämässäsi. Se on jotain syytä kertoa, kun palaat kotiin perheen ja ystävien kanssa. 

  1. Tengbochen luostarin vierailu

Everestin alueiden patikoinnissa ei ole vain maisemia ja seikkailua. Voit myös hyödyntää henkisyyttäsi, varsinkin kun vierailet Tengbochen luostarissa. Tämä on suurin Tiibetin buddhalainen luostari Nepalin Khumbun alueella, ja se kannattaa käydä ennen kuin siirryt Everestin perusleirille. 

On myös mielenkiintoista nähdä tuulessa räpyttelevät rukousliput. Niitä on saatavana väreinä, kuten sininen taivaalle, valkoinen ilmalle, punainen tulelle, vihreä vedelle ja keltainen maalle. Niiden uskotaan lähettävän hengellistä värähtelyä tuulen liikkuessa. 

  1. Everestin perusleiri

Vaikka et aio kiivetä vuorelle, on silti pakko vierailla Everestin perusleirillä. Täällä reitti päättyy retkeilijöille, jotka uskaltivat tutkia aluetta. Tuntuisi silti tuohon aikaansaamiseen ja täyttymykseen, koska pystyit tuntemaan luonnon, kun polkesi polkua kohti perusleiriä. 

Kun olet päättänyt vaelluksesi, lämmin juoma odottaa sinua Lounasravintola Everestissä. Suuntaa ravintolaan ja asu siellä, kun nautit vuorenäkymästä pitkän päivän jälkeen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *