Tarjoamamme sivuruoat  

Etsitkö parhaita kokeiltavia lisukkeita? Sinun ei tarvitse katsoa pidemmälle, koska saimme takaisin. Jos et ole huomannut, nepalilaiset ruokalajit ovat suosituimpia ruokia, jotka ovat innoittamana voimakkaasti useista Itä-Aasian maista. 

Suosittujen pääruokien lisäksi ne tunnetaan myös herkullisista lisukkeistaan. Jotkut näistä lisukkeista ovat:

Wachipa-ruoka

Vaikka se on epätavallinen nepalilainen Kirat Rai. Tämä ruokalaji valmistetaan yleensä riisistä, kanan palaneista höyhenistä jauheesta ja jauhetusta kanasta. Jos olet kasvissyöjä, voit pyytää kasvissyöjä wachipaa, jotta voimme korvata lihan Damlapa-kukalla.

Kwati 

Se on inkivääristä, sinappiöljystä, tomaateista, mustasilmäisistä herneistä ja fenkolista valmistettu lisuke. Se tunnetaan myös perinteisenä keittona, jota tarjoillaan yleensä joka kymmenes kuukausi Nepal Sambat -kuukalenterissa. 

Gundruk 

Se on suosittu ruokalaji, joka on valmistettu kukkakaalia, valkoista retiisiä, kevätsipulia, porkkanaa, retiisin juuria ja lehtivihreitä vihanneksia. Se tekee siitä eron muista, että se valmistetaan kuivaamalla ja käymällä lehtivihanneksia. Gundrukin hieno asia on, että sitä voidaan tarjoilla lisukkeena tai alkupalana. On myös joitain tapauksia, joista voidaan tehdä keittoa. 

Kinema 

Tämä lisuke on ainutlaatuinen nepalilainen ruoka, joka on valmistettu laktobasillin fermentoimasta soijasta. Sanan “kinema” uskotaan myös johtuvan sanasta “kinambaa”. ‘Ki’ tarkoittaa käynyt, kun taas ‘nambaa’ tarkoittaa makua. Verrattuna muihin aterioihin se valmistetaan perinteisesti keittoon ja kulutetaan yleensä riisin kanssa.

Sel Roti

Se tunnetaan yleisesti aromaattisena Nepalin munkkimaisena leivänä, joka valmistetaan yleensä sokerista, riisijauhoista ja voista. Lisättyä makua varten lisätään yleensä kardemumma ja neilikka. Se on myös renkaan muotoinen taikina, joka on paistettu molemmin puolin. Sel roti tarjoillaan myös yleensä teen tai minkä tahansa kuuman juoman kanssa.  

Yomari 

Jos sinulla on nyyttejä, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä. Se on pohjimmiltaan maukas nepalilainen riisijauho-nyytti, joka on yleensä täytetty melassilla. Se on johdettu myös sanoista “ya”, joka tarkoittaa kaltaista ja “mari”, joka tarkoittaa herkkua.

Choila

Choila on suosittu nepalilaisen newarin erikoisuus. Se valmistetaan myös yleensä lampaan, vesipuhvelin tai kanan kanssa. Choila tunnetaan myös mausteisuudestaan, koska siihen on lisätty vihreää ja punaista chilistä, sarviapilansiemeniä ja kurkumaa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *